Evo šta će se desiti sa vašim “polnim organom” kada pređete 30-u godinu!

I nije neka tajna da se kako starite, menja i vaš polni organ. Funkcija, izgled, veličina su ono na šta najviše utiču godine.

Funkcija

Kada je reč o funkciji, nivo testosterona prosečno pada 0.3 odsto godišnje. Nizak nivo testosterona deluje na se*sualni apetit kao i na samu funkciju pe&isa. Iako muškarcima što su starija, treba više stimulacije da bi postigli erekciju, intenzitet orgazma ne jenjava.

Izgled

Mnoge žene kažu da im se zapravo više sviđa “stariji” pe&is upravo zbog svog izgleda. Glans pe&isa postepeno postaje bleđi nego što je bio, što je posledica slabije cirkulacije, a stidne dlake se polako proređuju, zbog opadanja nivoa testosterona.

Veličina

Iako možda vizuelno postaje lepši, nakon 30-e godine, pe&&s postepeno počinje da se smanjuje. Promene naravno nisu vidljive odmah, ali nakon nekoliko godina su očigledne. U početku je dužina pe&ia u erekciji oko 15 cm, dok se kasnije u proseku smanjuje i do 3 cm. Uz smanjenje pe&isa ide i smanjenje testisa, Testisi tridesetogodišnjaka u proseku imaju prečnik od oko tri centimetra, a u šezdesetim on se smanji na oko dva.

Ono što je posebno važno jeste da posle 30-e morate da smanjite masturbacju, jer to može samo da odmogne kada vam se pridruži partnerka.

Srbijadanas.com